CABLE SHEEP

 

MOTORCYCLE

Dat motorsport veel meer omvatte dan enkel motorcross, bewees de helmondse wegracepiloot Harrie van de Pol. Harrie behaalde in 1976 het Nederlandse kampioenschap in de 500cc. (konings)klasse en was in 1977 deelnemer aan de wereldberoemde langeafstandrace ‘Daytona 200′ (USA). Helaas heeft Harrie zijn wereldse bestaan op veel te jonge leeftijd moeten inleveren (+ 03- 02- 1981).

Van (een deel van) de verzameling trofeeën die Harrie naliet, maakte ik voor zijn familie onderstaand object.

 

BAVARIA

Voor een werknemer die met pensioen ging na veertig jaar trouwe dienst, bij bierbrouwerij Bavaria te Lieshout, maakte ik dit beeld. De werknemer had een ver ontwikkelde expertise op het gebied van het ‘bedekselen’ van de blikken in de fabriek. Van onderdelen van de machines waar hij jarenlang mee werkte werd dit object vervaardigd.

 

ASHTRAY BECOMES MADONNA

Een vriendin had van haar zeer geliefde opa een staande asbak geërfd. Aangezien zij bijzondere herinneringen aan haar opa had kon zij deze asbak niet zomaar wegdoen, maar om hem in de kamer te zetten ging haar een beetje te ver……  Ik maakte er voor haar een ‘moeder met kind’ van. Deze eigentijdse ‘Madonna’  heeft nu een ereplaats in haar woning gekregen.

 

DRAGON

Een vriendelijke draak gemaakt voor de aardigste en meest gerespecteerde dierenarts van Helmond. Zijn lieve vrouw gaf hem dit cadeau ter ere van zijn 25-jarig ‘dierenarts jubileum’.  Ik gebruikte zijn instrumenten voor de vleugels en staart.

 

BLUNDSTONE

Voor Blundstone bewerkte ik schoenen voor de beurs….